Opleiding tot Balletpianist:

Voor wie:

De opleiding tot balletpianist is geschikt voor pianisten die gemakkelijk kunnen improviseren en een goede leesvaardigheid hebben van akkoorden.

Je hebt affiniteit met ballet en met het begeleiden van danslessen in het bijzonder.

Als balletpianist ben je een teamspeler die in staat is om, samen met een balletdocent en leerling, een optimaal ontwikkelklimaat te creëren.

Beroepsmogelijkheden:

Balletpianist is een bijzonder vak dat niet snel zal verdwijnen. Het vereist een unieke set van competenties gericht op gemakkelijk piano kunnen spelen, communicatie met een balletdocent en opmerkzaamheid richting dansers.

Er zijn, vanwege de universele balletbegrippen, niet alleen in Nederland mogelijkheden maar ook in het buitenland.  

Inhoud:

In de opleiding tot balletpianist ligt de nadruk op het spelen tijdens de dagelijkse trainingen van balletleerlingen.

We besteden onder andere aandacht aan communicatie tussen docent en pianist, het spelen van introductie maten, verschillende maatsoorten in relatie tot balletoefeningen, veel voorkomende lessituaties, handige tips & tricks, repertoire kennis, veel voorkomende akoord progressies etc.

Op verschillende opleidingen speelt de balletpianist ook tijdens uitvoeringen. Wij hebben er voor gekozen om dit van elkaar te scheiden.

Het optreden met klassiek of modern piano repertoire is, in onze ogen, een andere discipline waarbij de nadruk veel meer ligt op het pianospelen in plaats van de interactie tussen balletdocent, leerling en pianist.

Voor meer informatie stuur een e-mail naar psvalk@gmail.com 

Over de docenten:

Paul Valk heeft lichte muziek gestudeerd aan ArtEZ Arnhem en is de vaste balletpianist van Liesbeth. Hij is samen met Liesbeth Wiertz oprichter van het Liesbeth Wiertz Ballet Instituut en LBallet.com. Hij is als pianist, bandleider en uitvoerend producent de afgelopen 30 jaar betrokken geweest bij theater tournees, bedrijfsevenementen, musicals, studio opnames etc.

Gerard Vogel is balletpianist bij ArtEZ en het Koninklijk Conservatorium Den Haag en is vaste pianist bij Liesbeth Wiertz. Gerard is daarnaast uitvoerend pianist samen met andere musici in verschillende bezettingen.

Dag & Tijd: Arnhem

n.n.b.

Data 2022-2023:

Aanmelding:

Voorafgaand aan het volgen van de lessen is aanmelden noodzakelijk. Hierbij wordt gekeken naar aanleg en motivatie. Stuur voor het maken van een afspraak een e-mail naar psvalk@gmail.com of vul het aanmeldingsformulier in.


Kosten:

nnb


Online voorbereiding:

Volgt

Leslocatie:

Rozet

Kortestraat 16

6811EP Arnhem

Liesbethwiertz@lwbi.nl

+31 64 12930944

Fotografie o.a.: Paul Rapp

LBallet Logo design: Henk van der Feest

Gevestigd:

Opaalstraat 19 

6534XK Nijmegen

Nederland

paulvalk@lwbi.nl

+31 64 5075881