Over ons

Het Liesbeth Wiertz Ballet Instituut en LBallet.com

Het LWBI is opgericht in maart 2020 door Liesbeth Wiertz (docent klassiek ballet), Paul Valk (ballet pianist) en Henk Amelink (Quylt BV). ​

De doelstelling van het LWBI is om docenten, dansers, pianisten en anderen te ondersteunen met kennis en ervaring op het gebied van klassiek ballet.​

Hiervoor is gelijktijdig Lballet.com opgericht. Via deze website zijn inmiddels meer dan 200 integraal opgenomen Engelstalige klassiek ballet lessen terug te zien.

De lessen zijn ingedeeld in: Junior, Intermediate, Advanced en Pointe class. Er kan een betaald lidmaatschap worden afgesloten om deze lessen te zien en de lesaantekeningen te downloaden.

Liesbeth Wiertz oprichter lwbi 

Samen met  L BALLET, een online platform voor balletonderwijs, geeft het Liesbeth Wiertz Ballet Instituut vorm aan de methodiek van Liesbeth Wiertz. 

Deze, door Liesbeth in ruim 40 jaar ontwikkelde, methodiek heeft zich bewezen door succesvolle carrières van dansers, docenten, acteurs e.a.

De methodiek kent een heldere logische opbouw en is dienend aan de persoonlijke ambities van een student. Kern is inzicht in het waarom oefeningen en dansante bewegingen op een specifieke manier worden opgebouwd en uitgevoerd.

Vervolgopleidingen sluiten goed aan omdat er minimale ‘stijl’ toevoegingen zijn. Het is een heel praktische en functionele methodiek. 

Studenten van Liesbeth kenmerken zich door uitstekende technische, artistieke en muzikale vaardigheden gecombineerd met een groot doorzettingsvermogen. 


Paul Valk oprichter lwbi

Samen met  L BALLET , een online platform voor balletonderwijs, geeft het Liesbeth Wiertz Ballet Instituut vorm aan de ballet methodiek van Liesbeth Wiertz.  

Muzikale vorming is een integraal onderdeel van de ontwikkeling tot danser of balletdocent. Een dans docent gebruikt hiervoor wisselende tempo’s, accenten en maatsoorten. Daarom wordt elke balletles begeleid door een pianist.

Paul Valk is docent piano en de vaste ballet pianist van Liesbeth Wiertz.

Paul studeerde piano aan het conservatorium in Arnhem en orthopedagogiek aan de universiteit van Nijmegen.