Laatste Nieuws

15 September 2022
We zijn inmiddels van start gegaan in Arnhem met nieuwe en vertrouwde gezichten in de docententrainingen op donderdag van 10:00-11:30 en in de specialisatie modules klassiek ballet voor aankomende docenten op donderdag tussen 12:00-14:00. Deze zijn een logisch vervolg op alle online lessen van LBallet.

We zijn ook nog aan het nagenieten van een fijne week lesgeven en opnemen in Linz, Oostenrijk tussen 4 en 11 september j.l. We hebben daar liefst 21 lessen kunnen geven aan vooropleidingsleerlingen en vakdocenten van het Landes Musik Schulwerk en de Tanz Akademie. Wordt vervolgd want we mogen volgend jaar weer terug komen. Het was geweldig! 


Het wordt vast een geweldig jaar ondanks alle uitdagingen in de wereld. We moeten blijven dansen en ontwikkelen. Een wereld zonder cultuur en dans kan niet. Aan ons zal het niet liggen.

Dank Rozet voor de fijne start en samenwerking.  

Blog

 (door Paul Valk)

Juli 2022: Maandag 13 juni 2022: Het LWBI verhuist per 1 september 2022 van Nijmegen naar Arnhem.We zijn  Daniëlle Tunnissen van Balletstudio Daniëlle zeer dankbaar voor de afgelopen twee jaar. Ondanks alle lockdowns en moeilijke omstandigheden zijn we er met z’n allen in geslaagd om een stuk Nederlandse balletgeschiedenis te schrijven met het vastleggen van een complete methodiek klassiek ballet. Door het plaatsen van 6 camera’s, licht, microfoons etc. hebben we de balletstudio van Daniëlle mogen transformeren naar een heuse opname studio! Dank voor alle medewerking.We wensen balletstudio Daniëlle alle succes en hopen nog langjarig te kunnen samenwerken. 

13 juni 2022: Het Liesbeth Wiertz Ballet Instituut verhuist naar de prachtige balletstudio’s van Rozet in Arnhem waar ook balletstudio De Vloer is gevestigd. Er worden verschillende samenwerkingen verkend waaronder die met ArtEZ. Er komt een balletpianisten opleiding en er is een samenwerking aangegaan met Balletschool Petra in Roermond waar inmiddels een talentklas is gestart. Ook zal daar wekelijks op vrijdag een docententraining worden gegeven tussen 10:30-12:00

1 juni 2022: De volledige methodiek van Liesbeth Wiertz, inclusief spitzen, is in ruim 200 video’s opgenomen! Het resultaat is een uniek document waarin niet alleen de ontwikkeling van een aantal dansstudenten is vastgelegd maar ook de sfeer en interacties. Nooit eerder is zo uitgebreid en transparant inzichtelijke gemaakt hoe een klassieke methodiek kan worden gebruikt om een lichaam optimaal te ontwikkelen tot danser. Alle lessen zijn Engelstalig en inmiddels zijn er tientallen docenten en dansers over de hele wereld die deze methodiek gebruiken. In de komende tijd zal elke les worden voorzien van nieuw opgenomen piano muziek door Paul Valk en Gerard Vogel.   

15 maart 2022: Nieuwe naam per 1 maart 2022: Liesbeth Wiertz Ballet Instituut.

1 maart 2022 Er zijn 178 lessen online beschikbaar via LBallet: 43 Junior, 49 intermediate, 42 advanced, 44 pointeclass. Elke week komen er nog nieuwe lessen bij. Inmiddels doen twee leerlingen audities en zijn de inschrijvigen geopend voor het nieuwe jaar. Wil je meer informatie schrijf dan een e-mail naar Liesbethwiertz@gmail.com.  

1 januari 2022 We wensen iedereen een geweldig 2022. Er zijn inmiddels 170 lessen opgenomen op 4 niveaus (Junior, Intermediate, Advanced, Spitzen). 

1 oktober 2021 We hebben inmiddels 146 lessen en opgenomen voor LBallet. De start van het nieuwe jaar kende een uitdaging vanwege een misstap thuis met een enkelbreuk bij Liesbeth tot gevolg. Gelukkig gaat zittend lesgeven ook! Door bestaande video’s kon er gedurende de vijf dagen afwezigheid gewoon worden doorgetraind. Online werkt!

1 september 2021 Start tweede jaar van het Liesbeth Wiertz Dans Instituut en de afronding van het beeld brengen van de methodiek klassieke techniek van Liesbeth Wiertz.

1juli 2021 We feliciteren Ezra van Gijsel, Isis Stamatakos, Merel Bastiaans en Sanne Vree met toelating tot de Folkwang Universität der Kunste in Essen.

26 juni 2021 Bij  media staan de video’s van ‘eigen werk’ 2021 van onze studenten. Deze zijn ook gebruikt voor audities. We zijn als team trots op deze danstalenten.

20 juni 2021 We verwelkomen nieuwe studenten voor het aankomend schooljaar. De studenten zijn al begonnen met hun training en zijn vanaf september ook online te zien. Er is nog plek voor een aantal nieuwe studenten en samenwerking met het middelbaar onderwijs in Nijmegen verloopt goed. Neem contact op voor meer informatie en aanmelding Liesbeth Wiertz 06-12930944 of support@lwdi.nl .

17 juni 2021 We naderen het einde van het schooljaar 2020-202. Inmiddels staan er 114 lessen van 75 minuten op  L BALLET.

16 juni 2021 Herstart van de fysieke groepstrainingen voor Docenten.

31 Mei 2021 Afgewezen op een HBO dansopleiding maar nog niet uitgedanst? Geïnteresseerd in een goede vooropleiding of vakopleiding klassieke dans Schrijf je nu in voor het studiejaar 2021-2022 , (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

30 mei 2021 We feliciteren 3 studenten met toelating tot het HBO dansvakonderwijs na 1 jaar bij ons te hebben getraind. Het zijn: Sanne Vree, Merel Bastiaans en Ezra van Gijsel. We wensen hen veel succes! [UPDATE 16 juli 2021: ze zijn, met Isis Stamatakos, ook toegelaten tot de Folkwang Universität der Kunste in Essen ].

28 April 2021 Inmiddels 104 lessen online lessen verdeeld over junior, intermediate, advanced en spitzen. 7 methodiek video’s over belangrijke zaken als uitdraai, gebruik van armen, vingers, handen, de knie etc. 

1 april 2021 Inmiddels 86 lessen online en 5 methodiek video’s.

1 maart 2021 AUDITIES 2021-2022: Vanaf vandaag kunnen studenten zich aanmelden voor een auditie/ testles 2021-2022.

29 dec 2020 Kerstvakantie / Lockdown. Er staan 46 lessen online. 12 junior, 12 intermediate, 12 advanced en 10 Spitzen lessen. Gelukkig hebben we toestemming van de rijksoverheid en de gemeente Nijmegen om te blijven trainen voor de live streams en online producties van Lballet. Hierbij wordt een zeer strikt test & controle beleid gevolg geldend voor de professionele culturele online producties. Het is belangrijk dat de opnames voor LBallet doorgang blijven vinden voor studenten en afnemers van de online producten van LBallet.

21 nov 2020 Na 10 weken en gelukkig het ook weer kunnen opstarten van de docenten trainingen op donderdag, staan er inmiddels ruim 30 lessen online verdeeld over 3 niveaus en 9 spitzen lessen.

16 sept 2020 Inmiddels staan er al veel lessen op  L BALLET met lesnotities. Het is flink doorstomen voor leerlingen en productie. Rond de kerst hopen we rond de 40 lessen af te hebben. Instagram en andere social media zullen volgen. UPDATE: Instagram [ lballetinstitute ] Kijk voor previews en gratis lessen op YouTube

4 sept 2020 Vanwege grote belangstelling voor de docenten les/ training op donderdag ochtend moeten we misschien mensen teleurstellen. Bij voorbaat excuus. Laten we hopen dat de COVID-19 situatie zsm een oplossing kent. Inschrijven is verplicht, je wordt dan toegevoegd aan een w-app groep zodat we registratie volgens RIVM richtlijnen op orde hebben. 

1 sept 2020 We zijn van start gegaan met de eerste lichting studenten/ stagiaires / dansers. Heel fijn dat we weer kunnen dansen en lessen kunnen produceren. Deze staan op  L BALLET. Er zijn verschillende lidmaatschappen. Ideaal voor (professionele) dansers en docenten van balletscholen en dans opleidingen die zich verder willen verdiepen in de klassieke dans techniek.

16 juli 2020 Op maandag 31 augustus starten de eerste lessen in Nijmegen. De eerste docenten training is op donderdag 3 september om 10:00. Voor alle opleidingen is aanmelden noodzakelijk. Fijne vakantie! support@lwdi.nl 

10 juni 2020 Het advies is om je alvast aan te melden voor auditie en docenten training. We houden je op de hoogte. Er is een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Het aantal plekken voor de docenten training is nog niet bekend vanwege de richtlijnen rond COVID-19.

09 juni 2020 Het docenten abonnement en instituut abonnement is waarschijnlijk eind augustus 2020 beschikbaar. Hierbij is onder andere inbegrepen bijbehorende lesmethodiek aantekeningen van elke les. Elke les zal worden gemarkeerd per oefening/ uitleg en muziek begin zodat via de LBallet website gemakkelijk door de lessen heen ‘gescrolled’ kan worden. 

09 juni 2020 Het Liesbeth Wiertz Dans Instituut heeft officieel een website, administratief adres, e-mail en een telefoonnummer. Het Liesbeth Wiertz Dans Instituut is gevestigd in Nijmegen op de Molenveldlaan 80 bij Balletstudio Danielle. Fijn dat we op deze mooie plek terecht kunnen.

28 mei 2020 De oprichting van het nieuwe instituut voor de  L BALLET opnames en voor en vakopleiding (het Liesbeth Wiertz Dans Instituut), is een feit. Definitieve beslissing dat alle balletlessen vanaf 31 augustus 2020 door Liesbeth in het Engels zullen worden gegeven! Liesbeth is gestart met een cursus Engels. De docenten training op donderdag in het Nederlands worden gegeven en zal niet worden opgenomen.

01 mei 2020 De dagelijkse opnames van online lessen is tijdelijk beëindigd. Er zijn 77 online Nederlandstalige klassieke balletlessen opgenomen met live pianisten, verdeeld over 3 niveaus. Vragen? mail ons op support@lwdi.nl of ga naar https://www.lballet.com

24 april 2020 Wat een superleuke reacties en vragen! Helaas moeten we vaststellen dat de vraag naar Engelse vertalingen groot is. We maken te veel lessen om alles naar het Engels te vertalen. Blijf kijken, we doen ons best. Binnenkort stoppen we de opnames per dag en gaan we ons beraden over een vervolg. 

13 april 2020 Dank voor alle positieve reacties! Het is flink doorstomen en helaas is alles nog in het Nederlands maar we hopen dat alle vertalingen er zo snel mogelijk zijn. Dank!

25 maart 2020 LBALLET is officieel van start gegaan.  L BALLET is onderdeel van QUYLT B.V.

19 maart naar aanleiding van de COVID-19 maatregelen hebben Liesbeth Wiertz, Paul Valk, Daniëlle Tunnissen en Gerard Vogel een plan opgesteld om online ballet lessen te gaan aanbieden via een website. Leslocatie:

Rozet

Kortestraat 16

6811EP Arnhem

Liesbethwiertz@lwbi.nl

+31 64 12930944

Fotografie o.a.: Paul Rapp

LBallet Logo design: Henk van der Feest

Gevestigd:

Opaalstraat 19 

6534XK Nijmegen

Nederland

paulvalk@lwbi.nl

+31 64 5075881