SpecialisatieOpfriscursusOpleiding tot Balletdocent:

Voor wie:

  • Je bent afgestudeerd of studerend aan een (vooropleiding) HBO dans, (minimaal 17 jaar),

of:

  • Je bent werkzaam (geweest) als docent dans,

of:  

  • Je bent (ex) professioneel danser,

of:

  • Je bent minimaal 17 jaar en je wilt docent klassieke dans worden.


Na aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek.

Er is ook een wekelijkse docententraining op donderdagochtend 10:00-11:30. Klik hier voor meer informatie.

Inhoud:

Liesbeth Wiertz heeft tijdens haar ruim 30 jarige docent carriere een methodiek ontwikkeld die alle aspecten van de ontwikkeling tot klassiek danser en docent klassieke dans behandeld. Om alle stappen te doorlopen als danser heb je ongeveer 9 jaar nodig. Je start leeftijd ligt idealiter tussen de 8-10 en afhankelijk van je aanleg, doelstelling en omstandigheden ben je met het hoogste niveau bezig aan het einde van je middelbare school.

Als docent, danser of docent in opleiding, beheers je wellicht een deel van de bewegingen en passen maar meestal zijn er (kleine) hiaten in je kennis. De methodiek van Liesbeth slaat geen enkele stap over, staat duidelijk beschreven en is voorzien van video materiaal. Langzaam maar zeker werken er steeds meer docenten (wereldwijd) met haar methodiek.

Het is ook de eerste keer dat een methodiek klassiek ballet volledig transparant en inclusief de interactie tussen docent, student en pianist op video is vastgelegd. De modules klassiek ballet, die Liesbeth nog zo lang mogelijk zelf wil geven, zijn voorzien van duidelijke competentie omschrijvingen per niveau, per module en zelfs per oefening. Het is een complete methodiek waarin niet alleen de technische aspecten worden behandeld maar de artistieke, muzikale en theatrale.

Alle 5 studenten die de afgelopen 2 jaar bij Liesbeth hebben gestudeerd en model stonden voor de les video’s zijn aangenomen op een vervolg HBO dans vakopleiding in Nederland en Duitsland. 

Liesbeth wil graag dat zoveel mogelijk mensen hun voordeel kunnen doen met deze methodiek. Gun jezelf deze kennis en ervaring en schrijf je vrijblijvend in voor een module of kom op donderdag naar de docenten training.

Het onderwijs is hybride wat betekent dat alle lessen ook op livestream beschikbaar zijn. 

Inhoud per module/ blok van 9 weken:

9x 45 minuten theorie les Arnhem, locatie Rozet

9x 75 minuten praktijk les Arnhem, locatie Rozet

Toegang tot alle behandelde video lessen + oefeningen online via Lballet.com 

Toegang tot de online leeromgeving: Theorie en Praktijk livestream/ opname, lesdocumenten, opdrachten, contact met andere cursisten.

Voorrang op beschikbare plaatsen tijdens de docententraining op donderdagen, (geldt alleen voor de cursisten die wekelijks aanwezig zijn).

Door hybride onderwijs aan te bieden en online inkomsten aan te wenden voor ons fysieke instituut in Arnhem houden we onze cursusgelden zo laag mogelijk.

Hybride betekent dat elke theorie en praktijk les kan worden gevolgd (en worden teruggekeken) doormiddel van een ‘livestream’ . Tijdens de livestream kunnen afwezige fysieke deelnemers en de ‘gedeeltelijke online’ volgende deelnemers vragen stellen via een ‘livechat’ functie.

Cursisten die de module alleen online volgen hebben geen toegang tot de livechat maar kunnen wel achteraf vragen stellen via e-mail.

De livestreams zijn niet openbaar toegankelijk.

Dag & Tijd: (15 september tot 22 november 2022)

Donderdag:   Hybride onderwijs (Fysiek in Arnhem en livestream)

12:00-12:45 theorie junior/ spitzen/ intermediate met aansluitend:

12:45-14:00 praktijk junior/ spitzen/ intermediate (met pianist)

14:00-14:45 theorie junior/ spitzen/ intermediate met aansluitend:

14:45-16:00 praktijk junior/ spitzen/ intermediate (met pianist)

NB: op donderdag ochtend is er een docententraining van 10:00-11:30. (geen livestream)


*Elke module start indien er voldoende deelnemers zijn. Meld je hier aan.

Cursusblokken data & vakantierooster 2022-2023:
.

Aanmelding:

Je meldt je aan door een e-mail te sturen aan liesbethwiertz@lwbi.nl of ga naar het aanmeldingsformulier.

Na overleg met Liesbeth Wiertz schrijf je je in voor één of meerdere modules van 9 weken eventueel aangevuld met de docententraining op donderdag tussen 10:00-11:30 in Arnhem.

Je ontvangt dan een bevestiging van inschrijving; je plek is dan gereserveerd. Of een module start is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Kosten:

1) Fysiek € 250,00 exclusief btw per module/ blok van 9 weken (introductie tarief 2022-2023). *Beperkt aantal plaatsen beschikbaar per module. Deelnemer ontvangt LWBI module certificaat na voltooing van alle online opdrachten en fysieke toetsing in Arnhem.

2) Gedeeltelijk online € 185,00   exclusief btw per module/ blok van 9 weken (introductie tarief 2022-2023). Verplicht 3x aanwezig in Arnhem met mogelijkheid tot interactie via ‘live chat’ tijdens livestreams. *Beperkt aantal plaatsen beschikbaar per module. Deelnemer ontvangt LWBI module certificaat na voltooing van alle online opdrachten en fysieke toetsing in Arnhem

3) Online € 120,00   exclusief btw per module/ blok van 9 weken (introductie tarief 2022-2023). Deelnemer ontvangt een online LWBI module certificaat na voltooing van alle online opdrachten.

Cursusgelden dienen per vooruitbetaling te worden voldaan.

Leslocatie:

Rozet

Kortestraat 16

6811EP Arnhem

Liesbethwiertz@lwbi.nl

+31 64 12930944

Fotografie o.a.: Paul Rapp

LBallet Logo design: Henk van der Feest

Gevestigd:

Opaalstraat 19 

6534XK Nijmegen

Nederland

paulvalk@lwbi.nl

+31 64 5075881